Dorpshuis Noorderhoogebrug, Wolddijk 161, 9738 AE, Groningen
secretaris@clanmacbeth.nl

Nieuws

Kaartverkoop Schotse Avond 2024 gestart

[29 mei 2024] Op zaterdag 9 november 2024 vindt de Schotse Avond plaats in Wijkcentrum De Schakel in Groningen. Het is de 37e editie van onze jaarlijkse concertavond. Een avond vol pipes en drums met als thema ‘Myths and Legends’. Dit jaar met bijzondere muzikale gasten. Uit Ierland komt Manorcunningham Pipe Band en uit Groningen komt vocaal kwartet Noet. De kaartverkoop is van start gegaan dus wees er snel bij. Zie onze speciale informatiepagina en bestel snel en gemakkelijk je toegangskaarten online.

 

Miniconcert met Canadese bevrijders


[11 mei 2023] The Black Watch of Canada (Royal Highland Regiment) uit Montreal was in april 1945 een van de Canadese regimenten die in Groningen vochten. Een delegatie is van 9 tot en met 11 mei in Groningen. Meegereisd is een special voor het bezoek samengestelde doedzakband. Zij zijn niet alleen gekleed in het uniform dat de band droeg tijdens de bevrijding. Ook de muziek uit die tijd wordt gespeeld. Daar presenteren de Canadezen de Regimental Pipes and Drums van het 1st Bn The Black Watch (RHR) zoals deze tijdens de bevrijdingsdagen van 1945 op diverse locaties in Nederland speelde.

Samen met de Clan MacBeth Pipe Band uit Groningen verzorgde de Canadese band op woensdagavond 10 mei een miniconcert op de Nieuwe Markt.